Matilda şi maşina timpului

– Am văzut undeva, cândva (nu mai ştiu când şi unde) o aşa-numită „leapşă”, zice Matilda. Cerea răspuns la o întrebare: „Dacă ar exista o maşină a timpului, ce zile sau momente din viaţa ta trecută sau viitoare ai vizita ?”

Ei bine, eu n-aş vizita absolut nici unul. Viaţa e făcută să fie trăită o singură data. Fericirea nu poate fi aceeşi când o retrăieşti, cred că înţelegi… Cât despre greşelile trecutului… Nu cred că le poţi îndrepta, se spune că schimbarea trecutului schimbă prezentul şi viitorul, sau că te aruncă într-o lume paralelă… Şi mi se pare logic să fie aşa…

Iar în ce priveşte viitorul… Nu vreau să-l cunosc; dacă, Doamne păzeşte, mă aşteaptă cine ştie ce nenorocire, nu vreau să ştiu, nu vreau să-mi otrăvesc zilele care mă despart de ea!

Dar, dacă ar exista o maşină a timpului, m-ar tenta turismul temporal, m-aş duce să vizitez trecutul îndepărtat, şi un viitor la fel de îndepărtat… Asta zău că tare mi-ar plăcea!
Reclame

4 comentarii

 1. Daca e doar de vizitat, clar nu ma intereseaza sa ma intorc acolo unde am gresit. Daca pot repara ceva, merg inapoi fara sa stau pe ganduri vreo clipa. :)))
  Mi-ar fi teama sa merg intr-un viitor foarte indepartat. Oare as mai gasi planeta asta, ar mai exista viata pe ea, oamenii ar mai avea strop de omenie in ei? 😉

  Apreciat de 1 persoană

  1. Se zice adesea că „tot rău e spre bine”. De aceea nu mi-aş îndrepta greşelile – poate că unele au fost spre bine! De fapt, sunt convinsă că vreo câteva chiar au fost! 😀

   Am citit (şi tradus) o poveste mişto despre o călătorie în viitor. A apărut în cartea asta (https://verocv.wordpress.com/2011/05/23/traducere-pentru-millennium-books-sfirsitul-lumii/), care văd că nu mai e în stocul editurii (http://edituramillennium.ro/antologiile-millennium/62-maartin-h-greenberg-editor-sfirsitul-lumii.html). Dacă vrei, îţi trimit povestea tradusă – în versiunea neredactată.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Probabil ai dreptate. Fara greselile din trecut, nu as fi fost cea de astazi. 😉
    Sigur ca vreau! Multumesc frumos!

    Apreciat de 1 persoană

    1. OK – trimit cu plăcere. 🙂

     Apreciază

Părerea ta contează, o aştept cu interes!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s