N-şpe arome

– Mamă mare, mamă mare! strigă Letiţia. Un… un… un nene amator de artă, sau doar plin de… sensibilitate,  cică să scoatem la licitaţie poza matale! Aia în care erai mai… tinerică, aveai un aer pătimaş şi ameninţai cu o banană!

Baba Gaga strâmbă din nas:

– La licitaţie?

– Păi da, zice Letiţia, cică licitaţia va… media o… neconcordanţă dintre noi. Cică e „posibil să trăim în alte realităţi”.

Baba Gaga îşi drege glasul:

– Ha?

– Adică în realităţi diferite, mamă mare. Am prins sensul, pentru că am potenţial… vrăjitoresc, văd dincolo de cuvintele prost alese.

– Realităţi discordante, zice baba Gaga, cu aerul regal al unui savant nedumerit. Şi cade o clipă pe gânduri, ţinându-se cu două degete de proteza dentară. Apoi continuă: Chiar şi lăsând deoparte orice prejudecată, tot nu pricep…

– Încearcă să priveşti fiecare realitate ca pe o altă epocă, mamă mare – epoci paralele, din lumi paralele, o sfătuieşte Letiţia, cu cel mai serios aer de care e capabilă – dar îi râd ochii în cap. În lumile paralele, paralele – adică banii, lovelele, au valori diferite…

– Ia nu mă mai zăpăci cu explicaţiile tale de două parale paralele! se zborşeşte baba. Ce mă iei pe mine cu epocile? Asta-i treabă de istoric! Şi, dacă vreţi să vindeţi poze, mai bine căutaţi un magnat care să v-o cumpere pe aia cu… cu… cucurucucu, cu curu’ de mâţ.

– Ca mascotă, deh. O mascotă demnă chiar şi de un… amiral, dacă-şi propune să bage mâţa la apă şi s-o dea la fund! râde Daniela.

– Da, chiar aşa, Leti mamă, se amestecă Matilda. Şi, cu potenţialul tău de… trombonistă, spune-i că, la cerere, o putem face şi să.. dea vânturi. Adieri suave, cu n-şpe arome diferite, de la varză împuţită la parfum de loldilal – şi toate umflă faţa mai ceva ca o injecţie cu colagen!


Dacă nu ştiţi cine sunt personajele, trageţi cu ochiul în coloana din dreapta. Dar nu le luaţi în serios, cu dialogul de mai sus participă la jocuri – la jocurile cuvintelor, a căror temă de săptămâna asta e „viaţa ca un joc…” şi ni se potriveşte ca o mănuşă, fiindcă noi, aici, trăim în joacă. 😀

Părerea ta contează, o aştept cu interes!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.